bar

jumlah pelawat

26 July, 2012

Berhati-hati ketika makan Epal.

PSA: Berhati-hati ketika makan Epal. Ada maklumat memberitahu sesetengah peniaga tidak bertanggungjawab gemar menyalut buah epal dengan lilin bagi membolehkan ia tahan lama, kelihatan segar, atau nampak lebih menarik kerana berkilat. Mungkin juga datang dari luar negara (diimport masuk) memang sudah siap bersalut.
Sebenarnya hal ini dah lama berlaku. Cuma mungkin kadang-kala kita lupa untuk periksa. Cara yang terbaik, buang kulitnya dahulu sebelum makan. Ya, biarpun semua orang tahu kulitnya itulah yang berkhasiat, tapi zaman sekarang ni tidak seperti dulu. Paling tidak pun basuh dahulu baru makan ya?








anyways bukan Epal je? buah2 yang di import kesemuanya di salut dengan lilin agar tidak rosak buah tersebut sebarkan ya :)

-peace-

No comments:

Post a Comment

terima kasih sebab comment