bar

jumlah pelawat

20 January, 2012

izwan pilus meninggal dunia


Al Fatihah buat Izwan Pilus yang meninggal 6:15 petang tadi atas sebab Jangkitan Kuman dalam darah, Takziah dari farid freestyler kepada Aril AF & Keluarga. :(

info from klik sebelah nie : hot fm lu langsi lu maty, lu maty gua heppy

19 January, 2012

citer aq ari nie

sorry gang aq lupe nk bukak blog hehe..btw aq da lame x update blog..anyways wellhello to you all non muslim n assalammualaikum warahmatullahi wabarokatu. kepada yg islam..skarang nie aq nk citer aq skarang da 2 kali excident dlm 1 minggu beb..pecah record family aq...hahaha... :) polik2... kedua2nyew luke terok.. kat kaki aq. terutama belah kanan arr dari pada lutut,betis,kat area ibujari kaki nthen kat kaki kiri lutut, n kuku sebelah ibujari kaki uh darah bewah kuku...sakit dowh...hmm.. btw aq sambung citer nie lain kali k.. :) adew hall ..tatata :)

makna zina

Zina adalah memasukkan zakar ke dalam faraj perempuan dan dengan kadar hasyafah (kepala zakar). Walau bagaimanapun, bagi pasangan yang belum berkahwin yang melakukan perbuatan seperti yang dinyatakan di atas adalah perbuatan terkutuk yang dilaknat oleh Allah SWT serta malaikat yang berada di kiri dan kanan mereka kerana perbuatan tersebut adalah muqaddimah zina.

Firman Allah dalam surah al-Isra’ ayat 32 yang bermaksud:
“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk”
Tentang apa itu zina hati, mata dan sebagainya ada diterangkan di sini:Apa itu zina hati?
Sabda Rasulullah…
“Zina mata dengan melihat, kedua telinga zinanya mendengar, lidah zinanya bercakap, tangan zinanya berpegangan, kaki zinanya melangkah dan hati zinanya dgn berhasrat, membayangi,dan berharap. Semua itu dibenarkan (direalisasi) oleh kemaluan.” (HR Bukhari).

nota:
1. Jawapan kepada soalan dirujuk melalui http://baheis.islam.gov.my
2. Jawapan yang diberi adalah berdasarkan Mazhab Shafie kecuali dinyatakan sebaliknya.
Wallahualam.....