bar

jumlah pelawat

27 July, 2012

Berita Terkini dari Burma

Berita Terkini dari Burma

1) 52 ribu umat islam disembelih dlm mase hanye 6 minggu
2) 22 buah masjid dibakar, sebahagiannyer dibakar bersame dgn jemaah ketika menunaikan solat
3) 60 buah kampung islam di bakar...
4) wanita dirogol sampai mati
5) jenazah umat islam tidak dibenarkan di ambil,di tanam..mereke akan humban dlm laut atau dibiarkan hingge di baham anjing2
6) kedai2 mkn tidak dibenarkan menjual mknn pd umat islam
7) sesiape yg betulkn kembali masjid yg dibakar td akn dihumban dlm penjare

SERUAN JIHAD TELAH DIPANGGIL WAHAI SAUDARE SEISLAMKU...JGN ANDA ALPA DAN LEKA LG WAHAI UMAT ISLAMMMMM....MARI BERJIHAD...JIHAD ITU TUNTUTAN WAJIB BG UMAT ISLAM SEKALIPUN UTK ORG YG BUTA MATENYER....!!!!!!sehubungan dgn itu..bg sesiape yg berdekatan shah alam dan yg hampir dgnnyer...kami perlukan BERAS,MINYAK DAN GULA untuk kami hantar pd sedare islam kiter di sane...WAHAI UMAT ISLAMMMMM...BESOK tolong hantar ke SURAU AR-RAHMAH SEKSYEN 8 SHAH ALAM krn ade lori yg akan bawak bekalan mknn ini ke pulau pinang...di pulau pinang brg akn dipindahkn ke atas kapal..kapal akn bertolak ker myanmar...stakat nih..hanye ni shj jln yg mampu kiter lakukan DEMI MENYAHUT TUNTUTAN JIHAD KITER...INFAQ KAN HARTE ANDA PADE JLN JIHAD FISABILILLAH...KERANE GANJARANNYER 700 KALI GANDE...tlg war-war kan..mudahan kiter dpt antar byk beras,gule dan minyak utk sedare islam kiter disane...amin ya ALLAH.

26 July, 2012

Berhati-hati ketika makan Epal.

PSA: Berhati-hati ketika makan Epal. Ada maklumat memberitahu sesetengah peniaga tidak bertanggungjawab gemar menyalut buah epal dengan lilin bagi membolehkan ia tahan lama, kelihatan segar, atau nampak lebih menarik kerana berkilat. Mungkin juga datang dari luar negara (diimport masuk) memang sudah siap bersalut.
Sebenarnya hal ini dah lama berlaku. Cuma mungkin kadang-kala kita lupa untuk periksa. Cara yang terbaik, buang kulitnya dahulu sebelum makan. Ya, biarpun semua orang tahu kulitnya itulah yang berkhasiat, tapi zaman sekarang ni tidak seperti dulu. Paling tidak pun basuh dahulu baru makan ya?
anyways bukan Epal je? buah2 yang di import kesemuanya di salut dengan lilin agar tidak rosak buah tersebut sebarkan ya :)

-peace-